Lew

Bakom ”Lew” står 25-åriga William Eggert, en låtskrivare och musiker som graciöst rör sig mellan pop, alt-pop och soul med en slående förmåga att skriva texter och melodier som inte lämnar någon obemärkt. Innan solodebuten har han synts som låtskrivare och musiker bakom GERD, en nära samarbetspartner som även varit med och skrivit debutsingeln ‘Cold As Mine’.

Lew är uppväxt på landsbygden utanför Göteborg i ett hem fullt av instrument, men när det kommer till artisteriet beskriver han sig själv som en late bloomer. Den som alltid suttit med en gitarr och skrivit, men helst när huset stod tomt. Bara för några år sedan började han utforska sitt eget artisteri, då även grunden till de personliga texterna började ta form.

Press images

Tour dates

Biography

”Att spela och sjunga har alltid varit väldigt lustdrivet, men det är först på senare år som musiken blivit ett sätt att uttrycka mig. Jag var alltid den skojiga snarare än den känsliga killen som liten och hade egentligen aldrig pratat känslor innan tidig 20-årsålder. Det var som att en helt ny värld öppnades upp där. Skrivandet blev något annat och idag är alla mina texter baserade på mina egna känslor och upplevelser”- Lew