Kerstin
Ljungström

Mångfacetterade låtskrivaren, producenten och livemusikern Kerstin Ljungström, utbildad genom både Rytmus och Musikmakarna, är ett välbekant namn bakom musikbranschens kulisser. Lärling till producenterna Magnus Lidehäll, Vincent Pontare och Salem Al Fakir, och fortfarande huserande i deras studio där hon som 20-åring började praktisera som ljudtekniker. Idag är hon producent och låtskrivare för några av våra största svenska stjärnor som Agnes, Daniela Rathana, LOVA, Rhys, Shy Martin, SVEA, Ellen Krauss och Clara Mae, samt flitigt turnérande livemusiker för Vargas & Lagola, Estraden och Victor Leksell.

Hennes egen artistdebut har däremot fått ta tid och lades på hyllan för många år sedan för att satsa fullt ut på att producera musik. År 2020 nominerades hon till Årets Rookie Producent/Låtskrivare på Denniz Pop Awards.

Kerstins texter utspelar sig i Stockholm som är hennes hem sedan många år, men hennes musikaliska urkraft är sprungen ur Hälsinglands skogar. Uppvuxen omringad av folkmusik och instrumentfanatiska familjemedlemmar i Bollnäs, däribland gammelmorfar som var folkmusiker, kunde hon redan i tonåren titulera sig som multi-instrumentalist. Mammans flera restauranger i staden fick möbleras om till scener för Kerstin och hennes tonårsband. Kerstins eget sound som soloartist är en kärleksförklaring till flera decennier av svensk pop, med influenser från artister som Bo Kaspers Orkester, Oskar Linnros, Eva Dahlgren och Jonathan Johansson.

Jag har alltid beundrat alla former av pop på svenska. Ett av mina tidigaste minnen är när jag satt i barnvagnen under gatufesten och hörde Bo Kaspers Orkester spela. Jag minns fortfarande trumpeten, den var det finaste jag någonsin hört.
- Kerstin Ljungström

NOW

Efter år av skapande för några av Sveriges största artister som producent, låtskrivare och livemusiker är Kerstin Ljungström aktuell med sitt debutalbum ”Till dig”.