Herbert
Munkhammar

Herbert Munkhammar är en av våra starkaste musikprofiler som varit en självklar del av den svenska musikscenen är långt ifrån en debutant. Självutlämnande och samhällskommenterande texter med ett säreget och lekfullt sätt att vrida på ord och uttryck har blivit ett signum för Herbert Munkhammar.

Herbert började göra musik och skriva låtar i tidig ålder.   2003 startade han tillsammans med Magnus Lidehäll gruppen Afasi & Filthy och fick sitt genombrott med singeln ”1990nånting” följt av ”Bomfalleralla” 2004. Debutalbumet ”Fläcken” släpptes 2008 och hyllades av en enig kritikerkår och utsågs till årets HipHop/Soul av både P3 Guld och Grammis-juryn.  

Dynamit handlar om att hålla fast vid drivkraften man har när man debuterar. Det är fortfarande samma brinnande längtan, fast det jag gjorde för snabba kickar då gör jag för min son idag.
– Herbert Munkhammar

2007 startade han samtidigt musik kollektivet ”Maskinen”   med bland andra Frej Larsson, genombrottet kom direkt med låten ”Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)”.
Två album, en EP och en rad singlar senare tilldelades  ”Maskinen”  både Guldmicken  och utsågs till årets live-akt på P3 Guld.

Parallellt med ”Maskinen” bildade Herbert tillsammans Erik Nordström duon  ”Ansiktet”. ”Ansiktet” släppte singlarna ”X” och ”Äckligt” samt albumen #DENNYARNBMANNEN’ (2013)  och ”Tusen Nålar” (2017). 

Now

2018 debuterade Herbert Munkhammar som soloartist med albumet ”Vulkanen”. Han har redan släppt kritikerhyllade låtar från sitt kommande album med ”Tjuren Ferdinand”, ”Kamikazepilot” och ”Dynamit”.